Achterwand landelijke keuken

9 juni 2021

Welke achterwand past het beste bij uw keuken?

De achterwand van uw landelijke keuken kiezen is niet makkelijk, er is zoveel mogelijk! Wij hebben al veel landelijke keukens gemaakt, met bijna net zoveel verschillende soorten achterwanden. Aangezien een landelijke keuken vele gezichten heeft, kunt u er alle kanten mee op: robuust landelijk, romantisch landelijk of modern landelijk. De keuze voor de keukenkastjes en het aanrechtblad spelen een belangrijke rol in de uitstraling van uw landelijke keuken én de keuze voor de achterwand. Wij geven u wat ideeën.

1. Tegelwand in de keuken

Vaak wordt in een landelijke keuken gekozen voor tegeltjes op de achterwand. Ze geven een authentiek gevoel en zijn erg onderhoudsvriendelijk. U denkt misschien meteen aan mooie roomwitte tegeltjes met een facetrand, maar dit hoeft niet per se. Geglazuurde tegeltjes glazen mooi en stralen een nostalgisch landelijk gevoel uit. Maar ook strakke marmeren tegels van groter formaat kunnen prachtige effecten geven in uw landelijke keuken. Er is veel mogelijk qua kleur en afmeting van de tegels. 

Andere leuke ideeën: wissel subtiel glanzende tegels af met matte tegels. Hierdoor ziet de tegelwand er meteen interessant uit. Ook is het leuk om te spelen met de afmetingen van de tegels. Kiezelsteentjes of kleine mozaïektegels met een mooie natuurlijke kleuren creëren een heel natuurlijke en landelijke achterwand. 

tegel achterwand landelijke keuken

2. Graniet als achterwand

Een natuursteen zoals graniet komt in een landelijke keuken goed tot zijn recht. Graniet is verkrijgbaar in diverse tinten, van licht grijs, beige en antraciet tot zwart graniet. Natuursteen is er in nog meer kleurschakeringen, waarbij vooral aardkleuren zeer goed tot zijn recht komen in de landelijke keuken.

Naast de kleur van de steen is er keuze in de glansgraad van graniet. Het ene graniet glanst meer dan het ander, denk aan gezoet, leather of velvet natuursteen. In tegenstelling tot glanzende tegeltjes, heeft glanzend graniet als achterwand een strakke moderne uitstraling. Een matte natuurstenen achterwand heeft een zachtere romantische uitstraling.

graniet achterwand landelijke keuken

3. Een glazen achterwand

Met een glazen achterwand geeft u een landelijke keuken een moderne, strakke en luxueuze uitstraling. Een glazen achterwand heeft een ruimtelijk effect, het geeft licht en visueel meer ruimte in de keuken. Er zijn vele opties mogelijk in het uiterlijk van het glas qua kleur en structuur. De kleurkeuze is eindeloos. De kleur kan in het glas verwerkt zijn, maar ook achter het glas, wat weer een ander effect geeft. Een mogelijkheid is om het glas transparant te houden, zodat het materiaal van de achterwand er doorheen zichtbaar is. Dit geeft een chic effect bij een stenen achterwand en beschermt de achterwand tegelijkertijd tegen vocht, vet en vuil.

Blank glas wordt vaak functioneel toegepast, bijvoorbeeld achter het kooktoestel of achter de spoelbak om de achterwand schoon en droog te houden. Zo kunt u ervoor kiezen om gedeeltelijk blank glas toe te passen op deze locaties in de keuken.

glazen achterwand landelijke keuken

Dit zijn slechts enkele opties voor de achterwand van een landelijke keuken. Er zijn veel materialen toepasbaar op de achterwand. Welke achterwand het beste bij uw wensen past hangt af van de uitstraling u wilt bereiken. Weet u niet goed wat er bij uw droomkeuken past? Wij adviseren u graag over de mooiste combinaties, het ontwerp en de plaatsing. Neem contact met ons op voor een inspirerend gesprek.

Inspiratie voor uw nieuwe droomkeuken?