Keukenkastjes in uw landelijke keuken, welke mogelijkheden zijn er?

20 juli 2021

Keukenkastjes zijn onmisbaar in uw landelijke keuken. U heeft nooit genoeg opbergruimte. Uw keuken inrichten met de juiste keukenkastjes biedt een zee van ruimte. Bent u op zoek naar mogelijkheden keukenkastjes voor in uw landelijke keuken of wilt u uw huidige keukenkastjes vervangen? Dan kan het zijn dat u door de grote hoeveelheid keukenkastjes die er leverbaar zijn al snel het overzicht verliest. Daarom laten wij u in dit blog een aantal mogelijkheden en handige oplossingen zien zodat u zelfs de onhandigste hoekjes kunt benutten en al uw keukenspullen kwijt kan.

Mogelijkheden keukenkastjes

In uw landelijke keuken kunt u allerlei keukenkastjes kwijt. Zeker als u kiest voor een op maat gemaakte keuken is de keus geheel aan u. In de gemiddelde keuken vinden we keukenkastjes met standaard maten. Met deze standaard maten komt u niet in elke keuken uit. Wellicht heeft u een afwijkende maat keukenkast nodig om nog net dat hoekje op te vullen. Nostalgisch Wonen maakt landelijke keukens, geheel op maat. Zo krijgt u altijd een keuken die perfect in uw woning past. Elk keukenkastje wordt op maat gemaakt, zodat het precies de afmetingen heeft die u wilt.

Een aantal mogelijkheden keukenkastjes:
• Onderkast:
• Bovenkast
• Hoekkast
• Hoge kast
• Opzetkast

Onderkastjes in uw landelijke keuken

De onderkasten in uw landelijke keuken vormen de basis. In deze kasten wordt de meeste inbouwapparatuur weggewerkt, zoals de vaatwasser en het fornuis. Ook de spoelbakkast is een belangrijke kast in uw keuken, maar vaak heeft u aan de kastruimte eronder niet zo veel. Plaatst u hier een extra uittrekkast, dan biedt deze kast opeens veel meer bergruimte. Of gebruik een onderkast als afvalverzamelbak, waardoor afvalscheiding een fluitje van een cent wordt. Ook zult u in uw onderkastjes zult u vaak het zwaardere keukengerei of keukenapparatuur opbergen. Daarom moeten deze kasten flink wat gewicht kunnen dragen. Zware potten en pannen nemen behoorlijk wat ruimte in. Met een praktische hoekkast gebruikt u ook die onbereikbare hoeken en kunt u veel meer spullen kwijt.

mogelijkheden keukenkastjes

Onderkastjes worden vaak uitgevoerd met klapdeuren of schuifladen, maar ook een open kast, een kast met glazen deurtjes, jaloeziedeurtjes of schuifdeuren zijn mogelijk. Dit geeft uw keuken meteen een unieke en landelijke uitstraling.

Handige onderkasten:
• Brede onderkast met uittrekbare delen;
• Onderkast met sokkellades, voor nog meer bergruimte;
• Onderkast met binnenlade, handig voor het opbergen van kleine spullen.

Mogelijkheden hoekkastjes

Bijna elke keukenopstelling heeft ergens een hoek. Vooral als het gaat om hoekkastjes gaat hier veel ruimte verloren, als deze hoek niet goed gebruikt wordt. Dat is natuurlijk zonde. Een bekende hoekkast inrichting is het draaiplateau, ook wel pannencarrousel genoemd. Dit zijn legvlakken die naar buiten draaien, zodra u de kast open doet. Vaak worden deze kasten gebruikt om potten en pannen in op te bergen. Het is belangrijk om hoekkasten te voorzien van een passende en effectieve inrichting. Als een dergelijk rek niet goed wordt ingebouwd, zijn niet alle spullen meer goed bereikbaar. Dit zorgt voor onnodige ergernis. Uiteraard willen wij dat u vooral veel plezier beleeft aan uw landelijke keuken. Daarom helpen wij u graag de meest geschikte hoekkast oplossing te vinden.

Hoge kasten in uw landelijke keuken

Ook hoge kasten bieden u enorm veel extra ruimte en gemak. U maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte, door de hoogte van uw keuken te benutten. De mogelijkheden om een hoge kast in te delen zijn eindeloos. Ook kunnen hoge kasten prima gebruikt worden om elektrische apparaten in te bouwen, zoals een stoomoven of magnetron.

Hoge keukenkasten

Mogelijkheden keukenkastjes hoog:
• Uittrekkast
• Voorraadkast
• Apothekerskast
• Apparatuurkast
• Servieskast
• Bezemkast
• Glazenkast
• Plankenkast
• Poetshulpmiddelen kast
• Kast met ingebouwde strijkplank

Welke bovenkastjes kiest u voor uw landelijke keuken?

Bovenkastjes landelijke keuken

Bovenkastjes zijn ideaal om uw servies, glazen en andere benodigdheden in op te bergen. Zoals u zult begrijpen is het belangrijk dat bovenkastjes stevig aan de muur worden bevestigd. Dit kunt u het beste aan een vakman overlaten. Nostalgisch Wonen zal, in overleg met u, de bovenkastjes zo plaatsen dat ze stevig tegen de muur blijven zitten en ze op de juiste hoogte hangen, zodat u er goed bij kunt zonder uw hoofd te stoten.

Ook bovenkastjes kunnen we geheel maken in de stijl die past bij uw keuken. Sfeervolle opengewerkte deurtjes, een glazen inzet of een open kast met landelijke uitstraling? Wij maken het naar uw wensen.

Opzetkast in plaats van bovenkastjes?

Een opzetkast is een bovenkastje die meteen op uw aanrechtblad wordt geplaatst. Dit geeft het effect van een buffetkast in uw landelijke keuken. Glazen deuren geven de opzetkast een vitrinekast uitstraling, waar u bijvoorbeeld uw mooiste servies of glaswerk in kunt laten zien. Uiteraard kunnen de deuren van de opzetkast in allerlei stijlen worden uitgevoerd, neem bijvoorbeeld jaloeziedeuren. Of laat de deuren weg, zodat een typische landelijke open kast ontstaat.

Welke kastjes wilt u in uw landelijke keuken?

Zoals u al kunt zien, de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Niets is zo fijn als een keuken met praktische keukenkastjes, waarin u al uw spullen zonder problemen kwijt kunt. Daarom helpen wij u graag meedenken over de meest efficiënte indeling van uw keukenkastjes. Zodat u straks met veel plezier in uw nieuwe landelijke keuken zult verblijven!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag bij het kiezen van uw keukenkastjes!

Inspiratie voor uw nieuwe droomkeuken?