Landelijke keuken met eiland

1 juli 2021

Een kookeiland is een prachtige aanvulling in uw landelijke keuken. Zeker als u een open keuken heeft, vormt een kookeiland een schitterende overgang richting het woongedeelte. Het biedt u veel extra ruimte voor uw inbouwapparatuur, spoelbak en natuurlijk extra keukenkastjes. Schuif een paar barkrukken aan en u kunt gezellig samenzijn met familie of vrienden! Twijfelt u nog over een landelijke keuken met eiland? Lees dan snel verder.

landelijke keuken met kookeiland

Een kookeiland kan altijd

Een kookeiland kan in bijna iedere keuken worden geplaatst. Natuurlijk is het een ideale manier om een ruime keuken een gezellige uitstraling te geven, maar ook in een kleine keuken kan een kookeiland worden toegepast. Een kookeiland geeft een gevoel van ruimte. Door een kookeiland met bar te maken, is het mogelijk om op een efficiënte manier koken en tafelen te combineren. 

Een praktisch kookeiland

Een landelijke keuken met eiland moet niet alleen mooi, maar ook praktisch zijn. Daarom kunt u het beste zorgen voor een doorgang van een meter. Deze ruimte heeft u nodig om keukenkastjes goed te openen, apparatuur te bedienen en elkaar te passeren. Als u ervoor kiest om uw kookeiland te voorzien van een gootsteen en kookplaat, heeft u zeker 1.80 meter nodig voor het eiland. Houd er rekening mee dat u ruimte nodig heeft voor uw keukengerei en vaat. 

landelijke keuken met eiland

U kunt het kookeiland ook gebruiken als spoeleiland. De spoelbak plaatst u in uw kookeiland en eventueel een vaatwasser. Bij deze opstelling heeft u geen afzuigkap boven uw keukeneiland nodig. Dit zorgt voor een ruimtelijk effect.

Een kookeiland in uw landelijke keuken

U kunt uw kookeiland gebruiken als centraal kookgedeelte in uw landelijke keuken of als dé plek waar vrienden en familie gezellig aanschuiven voor een goed gesprek. Op deze manier wordt uw keuken echt onderdeel van uw landelijke interieur. Plaats enkele comfortabele barkrukken bij uw kookeiland en u zult nooit meer alleen staan te koken voor een groot gezelschap. Tijdens feestjes tovert u de bar moeiteloos om tot borreltafel vol met lekkere hapjes. 

Wilt u graag een landelijke keuken met eiland? In de werkplaats van Nostalgisch Wonen ontwerpen we landelijke keukens op maat, helemaal naar uw wens. Hoe groot of klein uw keukeneiland ook moet worden en welke keukenapparatuur u ingebouwd wilt hebben, wij maken het met plezier voor u.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een kookeiland in uw landelijke keuken? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met u mee!

Inspiratie voor uw nieuwe droomkeuken?