Landelijke keukens in 6 verschillende stijlen

29 december 2021

Wist u dat binnen de term landelijke keukens verschillende stijlen vallen? De term landelijke keuken is dus heel breed.  Je kan hierbij denken aan een rustieke keuken, maar ook aan een keuken in Amerikaanse of Engelse stijl. Een landelijke keuken kan klassiek zijn, maar kan ook heel strak en modern. Er zijn een heleboel stijlen en mogelijkheden. In deze blog bespreken we 6 verschillende stijlen landelijke keukens.

 

 

1. Landelijke keuken in Frans Mediterrane stijl

Breng de Zuid-Franse zon in huis met een landelijke keuken in Frans Mediterrane stijl. Mooie, afgeronde hoeken kenmerken deze stijl. Hierbij passen bijzondere knoppen of gevlochten handgrepen. De sierlijke randlijst maakt het geheel af. In een Frans Mediterrane landelijke keuken worden vaak granieten aanrechtbladen gebruikt. Maar ook marmer past hier goed. De achterwand wordt afgewerkt met steen of tegels, voor een natuurlijke uitstraling.

Een open kast met gevlochten manden zorgt voor een gezellige sfeer. Met een Frans Mediterrane landelijke keuken haalt u een charmante sfeer in huis.

 

2. Landelijke keuken in Engelse landhuisstijl

Een landelijke keuken in Engelse landhuisstijl is erg charmant. Het Engelse landleven komt het beste tot zijn recht in een landhuiskeuken. Onbehandeld hout laat de sfeer mooi uitkomen Maar ook lak in pasteltinten passen goed bij deze stijl. Deze stijl komt mooi terug in uw landelijke keuken door gebruik te maken van keukenkastjes met een verticale plankenstructuur of een brede omlijsting.

Het aanrecht wordt meestal uitgevoerd in hout. Ook het butcherblock aanrechtblad past hier mooi en geeft het geheel een meer robuuste uitstraling. Ouderwetse beugelgrepen of grote ronde houten knoppen maken het geheel af.

 

3. Rustieke landelijke keuken

De rustieke landelijke keuken herkent u aan details uit de Duitse of Oostenrijkse boerenhoeve. Hier wordt massief hout gebruikt, gecombineerd met tegels in landelijke motieven. Decoratie, zoals oude gietijzeren keukenaccessoires en gordijnen passen goed in de rustieke landelijke keuken.

Deze stijl landelijke keukens vindt u tegenwoordig bijna alleen nog maar tweedehands. Maar u kunt er ook één op maat laten maken in de werkplaats van Landelijke keukens op maat. Bij ons kunt u tot in detail uw keuken laten ontwerpen en maken. Met de juiste styling creëert u een prachtige landelijke keuken.

Benieuwd naar onze werkwijze? Ontdek hoe wij te werk gaan!

 

landelijke-keuken-op-maat""

 4. Landelijke keuken in Amerikaanse stijl

In de landelijke keuken in Amerikaanse stijl wordt gebruikgemaakt van natuurlijke materialen. Het aanrechtblad is vaak van graniet of natuursteen. Maak de Amerikaanse stijl compleet met een groot kookeiland of een robuuste buffetkast. Een vloer met zware planken of grote tegels maakt deze stijl in de landelijke keuken af. Breng een warme sfeer in de landelijke keuken door plaids neer te leggen op een stoel of in een mand. Om het af te maken hangt u potten en pannen boven het kookeiland.

 

5. Moderne landelijke keuken

De moderne landelijke keuken is helemaal van nu. Een duidelijke lijnvoering wordt gecombineerd met natuurlijke materialen, zoals hout. Het hout brengt warmte in het geheel. Ook elementen van glanzend chroom, roestvrij staal of aluminium staan hier goed. De gezelligheid is natuurlijk ook in de moderne landelijke keuken te vinden. Een eetbank aan een robuuste kloostertafel of een ruim keukeneiland geven uw keuken een fijne en warme uitstraling.

In deze keuken mag de keukenapparatuur zichtbaar zijn. Plaats uw oven of magnetron gewoon op hoogte naar wens, het mag gezien worden! U kunt ook kiezen voor een authentiek gasfornuis, dat past ook goed in het geheel. Maak het plaatje af met accessoires zoals kruidenpotjes, hanglampen, kruidenpotjes en kussens.

 

6. Scandinavische landelijke keuken

Houdt u meer van een strak design? Dan is de Scandinavische landelijke keuken misschien wel iets voor u. In deze keukenstijl zien we de overgang van de klassieke keuken naar de moderne keuken. De witte, hoogglans kasten gecombineerd met koele grijstinten passen goed in deze stijl.

Ook in deze stijl zijn er veel natuurlijke materialen, zoals het aanrechtblad van natuursteen of hout. In een strakkere stijl zoals deze laten de accessoires de warme landelijke sfeer tot leven komen. Breng warmte in de ruimte met een vloer van oude, brede planken en accessoires. Doordat de Scandinavische landelijke keuken zoveel lijkt op een moderne keuken, staat moderne keukenapparatuur hier goed. Elementen van chroom of roestvrij staal kunnen prima gebruikt worden binnen deze stijl.

Wilt u meer inspiratie? Download gratis ons inspiratieboek en bekijk meer van onze handgemaakte keukens.

landelijke-keuken"op

Welke landelijke keuken past bij u?

Een landelijke keuken biedt u vele mogelijkheden en kan helemaal aangepast worden aan uw wensen en smaak. Zeker als u een keuken op maat laat maken,  kunt u er zeker van zijn dat deze helemaal aan uw eisen voldoet. U heeft hem tenslotte zelf ontworpen!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag de passende stijl te vinden voor uw landelijke keuken.

 

Inspiratie voor uw nieuwe droomkeuken?