Een Quooker in uw landelijke keuken?

26 oktober 2021

Twijfelt u of een Quooker ook past is in uw landelijke keuken? Daar is geen reden toe! Natuurlijk is dat mogelijk! Ook een landelijke keuken mag van alle gemakken voorzien zijn. Een Quooker is een innovatieve kokendwaterkraan, die we tegenwoordig in heel veel keukens tegenkomen. Met deze kraan beschikt u altijd direct over kokend water. Dat zorgt ervoor dat u nog efficiënter kunt koken en snel een kopje thee op tafel zet.

Welke Quooker in uw landelijke keuken

Quooker is het eerste merk dat met de kokendwaterkraan op de markt kwam. Tegenwoordig zijn er meerdere merken die deze kraan leveren. U heeft daardoor ruime keus uit verschillende modellen. Zo is er altijd een model dat goed bij uw landelijke keuken past.

Een kokendwaterkraan werkt met een boiler waar uw kokend hete water uit afkomstig is. Er zijn verschillende maten leverbaar, zodat u de inhoud kunt afstemmen op uw gebruik. Het water wordt opgewarmd tot 110 graden, zo heeft u altijd kokend water tot uw beschikking.

Naast de traditionele Quooker voor kokend water is er tegenwoordig nog meer mogelijk met deze kraan. U kunt met de nieuwste versie naast kokend water ook warm, koud, bruisend en gefilterd water uit uw kraan tappen. Een speciaal filter zorgt voor gefilterd water en een CO2 cilinder voegt koolzuur toe, voor bruisend water uit uw kraan.

Quooker installeren in uw landelijke keuken

Een Quooker installeren in uw landelijk keuken is een vrij eenvoudig klusje. Toch is het handig als er een en ander is voorbereid. Is het gat in het aanrechtblad groot genoeg en is er genoeg ruimte voor het bijbehorende reservoir, zonder een compleet keukenkastje onbruikbaar te maken?

Wanneer u een kokendwaterkraan in uw landelijke keuken wilt laten plaatsen is voldoende stroomvoorziening belangrijk. Het is slim om de boiler op een aparte groep aan te sluiten en niet samen met de kookplaat op één groep te zetten, om uitval te voorkomen. Het is daarom handig om bij het monteren van de keuken alvast rekening te houden met de stroomaanvoer.

Waarom een kokendwaterkraan in uw landelijke keuken?

Waarom zou u eigenlijk een Quooker of andere kokendwaterkraan in uw landelijke keuken willen? Hiervoor zijn verschillende voordelen te noemen. De belangrijkste reden is misschien wel dat u nooit meer hoeft te wachten tot het water in uw pannen of waterkoker kookt. Dat maakt koken een stuk sneller en efficiënter.

Een kokendwaterkraan in uw keuken biedt u allerlei gemakken. U kunt bijvoorbeeld eenvoudig babyflessen reinigen met kokend water uit de kraan. Een ander groot voordeel van een Quooker is de veiligheid. Dankzij de veilige, kindvriendelijke bediening hoeft u niet bang te zijn voor brandwonden op kinderhandjes. De dubbelwandige uitloop zorgt ervoor dat de kraan zelf koel blijft, waardoor u zich niet kunt branden bij het aanraken van de kraan.

En om als laatste te noemen is een Quooker een hele duurzame keuze. Met een Quooker bespaar je namelijk water en energie. Je kunt namelijk de juiste hoeveelheid water uit de Quooker tappen. Ook geeft een Quooker meteen warm water, waardoor je de kraan niet meer hoeft laten stromen tot er warm water uitkomt, dit is namelijk zonde van de energie!

Kokendwaterkraan in landelijke stijl

Zo’n moderne kokendwaterkraan is natuurlijk heel handig, maar hij moet ook bij het design van uw landelijke keuken passen. Gelukkig zijn de Quookers tegenwoordig in allerlei verschillende kleuren en modellen verkrijgbaar.

De Classic serie van Quooker zelf is bijvoorbeeld leverbaar in de kleuren: chroom, roestvrij staal, nikkel glans en messing platina. Zo is er altijd een stijlvolle keukenkraan die past bij uw keuken.

Met een op maat gemaakte landelijke keuken uit de werkplaats van Nostalgisch Wonen is alles mogelijk. Uw wensen staan voorop. Wij verwerken al uw keukendromen in uw ontwerp, u heeft de controle over het eindresultaat.

Bent u benieuwd wat er mogelijk is in onze werkplaats? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Inspiratie voor uw nieuwe droomkeuken?