Tip voor schoonmaken houten meubels

22 juni 2021

Gebruik voor het schoonmaken van houten meubels een mild sopje en een zachte doek die niet pluist.

Hout is een natuurproduct. Hierdoor hebben houten meubels speciale zorg nodig. Hout kan dan ook niet tegen overmatig vocht, chemische schoonmaakmiddelen en grote temperatuurschommelingen. Dan kan het hout gaan werken. Toch hebben houten meubels geen groot onderhoud nodig. Er zijn slechts een aantal dingen waar u op moet letten. Wij geven u enkele tips om ervoor te zorgen dat uw houten meubels er prachtig uit zullen blijven zien. 

Vlekken direct afnemen

Let er bij het schoonmaken van houten meubels op dat u vlekken direct afneemt. Hout is namelijk poreus. Dat betekent dat vloeistoffen in het hout kunnen trekken. De beschermende laklaag die al onze keukens hebben kunnen dit niet altijd voorkomen. Vlekken kunt u dus het beste snel afdoen. Laat ze vooral niet indrogen. 

Schoonmaakmiddel houten meubels

Zorg ervoor dat u geen sterke en/of chemische schoonmaakmiddelen gebruikt. Ook schuursponsjes en schoonmaakmiddelen met azijn moet u vermijden. Voor het schoonmaken van houten meubels kunt u het beste een mild, vloeibaar schoonmaakmiddel en een zachte, niet pluizende doek gebruiken. Een doek die pluist kan namelijk pluisjes achterlaten in het hout. Maak uw houten meubels schoon door met een vochtige doek in de richting van de houtnerf te wrijven. Aangezien hout en vocht niet goed samengaan, kunt u het hout het beste nadrogen. 

Lees hier meer over hoe u uw houten keuken het beste kunt onderhouden. Toch nog vragen? Neem contact met ons op, wij adviseren u graag!

Inspiratie voor uw nieuwe droomkeuken?