Welke afzuigkap past in uw landelijke keuken?

10 augustus 2021

Een afzuigkap is niet weg te denken in elke keuken, ook niet in de landelijke keuken. Een afzuigkap zorgt ervoor dat kookdampen weggevoerd worden uit de keuken, en dit is nodig om de luchtvochtigheid in huis goed te houden. Een goed werkende afzuigkap is daarom een erg belangrijk onderdeel van uw keuken.

Maar in uw landelijke keuken wilt u wel graag een kap die past bij de sfeer van deze keuken. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei afzuigkappen verkrijgbaar die prima aan die eisen kunnen voldoen. Er zijn modellen die u bijna volledig weg kunt werken en designs die een echte eye-catcher vormen in uw keuken en de landelijke stijl juist nog meer benadrukken.

Welke afzuigkap is geschikt voor uw landelijke keuken?

Afhankelijk van de aansluiting die uw keuken heeft, kunt u een passende afzuigkap uitkiezen. Heeft uw keuken een afvoerpijp naar buiten of heeft u een kap zonder afvoer nodig? Zodra u weet welk afvoersysteem er in uw keuken aanwezig is, kunt u een keus maken uit deze drie soorten afzuigkappen, dat zijn de volgende:

Afzuigkap met motor: Deze kap zal stoom, vette damp en kookgeuren via de afvoerpijp naar buiten blazen. De motor zorgt ervoor dat de stoom in het afvoerpijp getrokken wordt.
Afzuigkap zonder motor: Steeds meer huizen zijn voorzien van een centraal afzuigsysteem. Wanneer uw woning hiermee uitgerust is, kunt u het beste een afzuigkap zonder motor kiezen, die u hierop aansluit.
Recirculatie afzuigkap: Wanneer het in uw woning niet mogelijk is om een afvoer naar buiten te maken is dit de oplossing. Dit afzuigsysteem maakt gebruik van een koolstoffilter wat de kookdampen filtert, waarna schone lucht terug de keuken wordt ingeblazen.

Bij elke kap kunt u de gewenste afzuigcapaciteit, het geluidsniveau en de afmetingen zelf bepalen.

Afzuigkap met landelijk model

Zodra uw weet welke afzuigkap er in uw keuken aangesloten kan worden, is het tijd om een mooi landelijk model uit te kiezen passend bij uw landelijke keuken. Er zijn diverse soorten en modellen verkrijgbaar. De belangrijkste keus die u moet maken is; wilt u de kap op laten vallen of juist niet?

Welke afzuigkap past bij uw landelijke keuken?

Eilandschouw: Een eilandschouw neemt een opvallende plek in uw keuken in. Deze vrijhangende afzuigkap is een echte blikvanger en past mooi boven een kookeiland.
Wandschouw: Een wandschouw is de meest gangbare afzuigkap voor een keuken. Dit systeem wordt aan de wand bevestigd of in een hoek geplaatst, als uw fornuis in de hoek van uw keukenopstelling zit. Vaak ogen deze kappen vrij modern, maar er zijn ook merken die mooie landelijke modellen maken.
Plafondafzuigkap: Wilt u uw afzuigkap zo min mogelijk terugzien in uw landelijke keuken? Dan is een plafondafzuigkap de oplossing. Dit systeem wordt naadloos weggewerkt in uw plafond, waar hij uit het zicht zit. U stoot nooit meer uw hoofd als u even in de pan wilt kijken. Let er wel op dat deze afzuigkap extra krachtig moet zijn, omdat de afstand tussen uw fornuis en de kap groter is.
Vlakschermkap: Wilt u een bijna onzichtbare afzuigkap, die optimaal boven uw pannen zijn werk doet? Dan is een vlakschermkap iets voor u. Deze kap schuift u uit als u gaat koken, waardoor hij de rest van de tijd zo goed als niet zichtbaar is.
Inbouw afzuigkap: Uw afzuigkap helemaal op laten gaan in uw landelijke keuken? Dat kan met de inbouw afzuigkap. Dit model wordt ingebouwd in een keukenkast boven uw fornuis. Zodra u het deurtje opent kan de kap gebruikt worden.

De perfecte afzuigkap voor uw landelijke keuken?

In onze werkplaats maken wij landelijke keukens op maat. U bepaalt hoe uw keuken eruit komt te zien, tot in de kleinste details. Wij helpen u graag de best passende afzuigkap voor uw landelijke keuken uit te kiezen en deze perfect in uw keukenontwerp te verwerken.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek de vele mogelijkheden voor uw landelijke keuken.

Inspiratie voor uw nieuwe droomkeuken?