De beste keukenopstelling voor uw landelijke keuken

31 mei 2021

Een keuken vormt het middelpunt van uw dagelijkse leven. In een goed ingerichte landelijke keuken kunt u heerlijk ontspannen koken, eten en gezellig samenkomen. Het heeft de sfeer van een keuken en woonkamer in één. Maar hoe kiest u de juiste keukenopstelling? In dit blog geven we aan waar u rekening mee moet houden met een keukenopstelling en wat de meest gebruikte keukenopstellingen zijn.

Keukenopstelling

Een van de eerste dingen die u gaat beslissen wanneer u een nieuwe keuken wilt, is de opstelling van de keuken. Welke keukenopstelling past het beste in de ruimte die u beschikbaar heeft? Welke indeling past bij uw wensen en wat zijn de mogelijkheden? Omdat een keuken naast praktisch ook gezellig moet zijn, is de indeling erg belangrijk. 

Koken blijft de hoofdfunctie voor uw keuken. Het werkblad, de spoelbak en de koelkast wilt u daarom op een logische manier in de keuken indelen. Wij maken keukens op maat. Daardoor zijn ze geschikt voor elke ruimte en hebben ze een ideale indeling die helemaal naar uw wens is. 

De ideale keukenopstelling voor uw landelijke keuken

U wilt graag dat uw keuken aan een aantal voorwaarden voldoet. Zo moet alle benodigde keukenapparatuur op een logische en praktische manier in uw keuken worden verwerkt. Ook is het handig om voldoende kastruimte te hebben. Houd hier dan ook rekening mee in uw keukenopstelling. De opstelling van uw keuken is bepalend voor de vorm waarin deze verschillende elementen geplaatst worden. 

Keukenopstelling voor de kleine keuken

Heeft u een kleine ruimte ter beschikking voor uw keuken? Ook hier kunt u een ruimtelijk gevoel creëren wanneer u kiest voor een keuken op maat. U zit op deze manier niet vast aan standaard maten. Elke hoek kan efficiënt bij de ruimte betrokken worden. Door een kleine keuken op een slimme en handige manier aan te pakken kunt u maximaal profiteren van de beschikbare ruimte, zonder in te leveren op kookplezier of opbergruimte.

keukenopstelling landelijke keuken

De meest gebruikte keukenopstellingen

Er zijn een aantal standaard keukenopstellingen die u kunt kiezen. Afhankelijk van uw wensen kunt u deze opstellingen verder aanpassen en uitbreiden aan de beschikbare ruimte. 

  1. Keukenopstelling met een kookeiland
  2. Hoekkeuken in een landelijke stijl (ook wel L-vormige keukens)
  3. Rechte keuken of parallel keuken
  4. Keukenopstelling in U-vorm

Maak gebruik van de ruimte die u heeft. Heeft u een hoog plafond? Maak daar gebruik van en laat de kastjes doorlopen. Geen zin om een trapje erbij te pakken wanneer u iets van de bovenste plank wil pakken? Geen probleem, wij kunnen een opstapje in uw kast bouwen. Netjes weggewerkt en praktisch.

Wilt u geen standaard keukenopstelling? Dat kan natuurlijk ook. Wij kunnen uw keuken maken zoals u dat wilt! Wij helpen u graag om uw keuken zo efficiënt mogelijk in te richten, binnen de beschikbare ruimte. Door onze jarenlange ervaring kunnen we u praktische tips geven, zodat we samen de ideale keukenopstelling voor uw landelijke keuken kunnen samenstellen. Bekijk onze werkwijze of plan een vrijblijvend adviesgesprek in!

Inspiratie voor uw nieuwe droomkeuken?